Tudatosság, út a boldogabb élethez
   

A hatékony tanulás titkai

Theta Healing, Grabovoj módszerA tanulásnak több szintje van.

Sajnos látom a diákokat, akik “magolnak”: például fizika szabályokat. Nyakatekert mondatokat, aktív szókincsüknek nem részét képző szavakat kell ők megtanuljanak. Hát az eredmény siralmas: felejtés, leblokkolás, rossz jegyek.
Amikor elkezdik darabokra szedni a mondatokat, megvizsgálni a szavakat, esetleg lerajzolni az összefüggéseket, akkor a megértés szintjére kerül az információ, és már nagyobb eséllyel vissza tudják azt mondani. A gyakorlati példák is sokat segítenek a megértésben. Jó, ha az új ismeretet kötni lehet valamilyen stabil, már ismert ponthoz.

.

.
A legjobb tanárok szellemi szinten adják át a tudást. Ilyen akkor történik, amikor a diák már az órán megtanulja az anyagot, érti is azt, és el is tudja azt magyarázni.
Sokáig nem értettem, hogy ez hogy fordulhat elő, mígnem megértettem, egy Grabovoj® módszer tanfolyamon, hogy létezik szellemi szintű tudás átadás.

.
Ma már, a hőtérképek, az aurafotók, és a kvantumfizikai tanok ismeretében evidens, hogy létezik az anyagi világnál egy finomabb szerkezetű rezgés mintázat. Hívjuk ezt most egyszerűen finom anyagi világnak. Ezt az átlag ember nem szokta érzékelni, mivel olyan önkorlátozó hiedelmei vannak, hogy ez az emberi érzékszervekkel nem érzékelhető. Mindannyian halottunk már olyan emberekről, akik dacolnak ezekkel a hitrendszerekkel, és képesek olyan dolgokat is látni és érzékelni, amiket a többiek nem. Az a furcsa, hogy amikor egy ilyen emberrel beszélgetsz, érzed, hogy igaza van, és nem érted, hogy miért van ez így.

.

 

Nos Grabovoj® Úr tanításaiban a finom anyagi világ létezése evidencia. Minden ember veleszületett képessége ennek az érzékelése. Állítólag az emberiség kollektív fejlődése is ebbe az irányba mutat, hogy érzékelni fogjuk a finom anyagi struktúrákat is. Én ennek örülök is, mert máig megmagyarázhatatlan a “gondolat”, az “érzés”. Ugye érezzük, hogy vannak, de nem tudjuk materiális anyagként megfogni és megmutatni őket.

.
inormáció energia anyagTérjünk vissza a tanulásra.
Minden információ. Az információ materializálódhat. Minden tananyag egy információs mezőben van a finom energetikai világban. Úgy képzeld el, mint ahogy a számítógépen a fájlok tárolják az anyagot. Az is egy virtuális információ tárolás.
Amikor szellemi szinten tanulunk, akkor a tanár hozzáférést ad nekünk ehhez az információs mezőhöz, és minél gyakrabban foglalkozunk az anyaggal, annál inkább bejáratódik ez a hozzáférési út, és gyorsabbá is válik. Ezt a folyamatot hívják a spirituális emberek „beavatásnak”.
Amikor egy diák az iskolában, vagy bárki egy tanfolyamon könnyen és gyorsan elsajátít egy anyagot, akkor mindig szellemi szintű tanulás zajlik. A szellemi szintű tanulás magasabb rendű mint a megértés szintű, így a megértést és a gyakorlatban való azonnali alkalmazást is biztosítja.

.
Hogy van az, hogy van egy jó tanár, aki szellemi szinten is átadja a tudást, sőt közben megértés szintjén is, és még stabil pontokat is kiépít, hogy legyen mihez kötni az új tudást, és mégse képes mindenki megtanulni az adott anyagot?

.

 
A jó hír az, hogy a szellemi szintű tudásátadás, egy jó tanár terében mindenképpen megtörténik. Akár akarod, akár nem, az információ megérkezik a teredbe, és bármikor amikor csak akarod képes leszel azt aktivizálni.
Minél több Theta Healing® konzultációt tartok annál erősebben érzékelem, hogy mindaddig amíg nem jön el a valós és erős szándék egy probléma és annak az előnyeinek az elengedésére, addig az nem tud megtörténni. A szándék energia hatása hatalmas. És amikor ez megérkezik akkor az Univerzum összefog és segít minket a probléma megoldásában. Az erős szándék is nélkülözhetetlen eleme egy új tudás megszerzésének.
És mi a célod az új tudással? Muszáj, mert iskolai tananyag? Vagy van valami célod vele? Nos az a tapasztalatom, hogy a CÉL rakéta üzemmódba kapcsolja a tanulási képességünket. Javaslom, hogy mindig keress valamilyen célját a tudásodnak. Vagy köss alkut magaddal: ha ezt tudom, akkor….
Ha van célod, erős szándékod, bízol a tanárban, kinyitod a tudatodnak a megengedés terét, beengeded a megértés szintjén és szellemi szinten is a tudást, és mégse boldogulsz, akkor javaslom vizsgáld meg milyen önkorlátozó hiedelmeid vannak a tanulással, a tudással kapcsolatban. Mit mondtak ezekről a dolgokról a szüleid, nagyszüleid, barátaid, a tesód,…? Kinek az önkorlátozó mintáival azonosultál? Engedd el ezeket és a siker garantált!

.
Mi van akkor, ha nincs melletted egy jó tanár, aki „beköt” téged az információs mezőbe?
Jó hírem van. Ha foglalkozol egy témával, ha gondolkozol róla, ha utána nézel néhány dolognak a témával kapcsolatban, akkor könnyedén kialakulhat spontán is ez a kapcsolat az adott információs mezővel.
Merj gondolkozni! Merj elmélkedni! Merj kérdéseket feltenni az Univerzumnak!

tanulás

Minden Blog

Kövess engem:

Feliratkozás hírlevélre

Keresés

Archívum: