Tudatosság, út a boldogabb élethez
   

Az együttműködés csodája

Theta healingThetaHealing Világgal Való kapcsolatok és Intuitív Anatómia tanári tanfolyamokon vagyok Vianna Stibal otthonában (USA, Montana, Bigfork). A világ minden pontjáról, sok nemzetiség van jelen. Szinkron tolmácsolással egyszerre 5 nyelven zajlik a képzés. Már önmagában ez is óriási élmény, de nem ez késztetett írásra.

Csodálatos számomra,  az, ahogy a tanfolyamon részt vevő anyák, apák és gyermekeik együttműködnek egymással. A tanfolyamon jelenleg 5 gyerek van jelen. Egy 4 hetes picurka, egy néhány hónapos, ülni még nem tudó csöpség, és 3 nagyobb 7-10 év közötti gyermek.

A múlt héten ketten voltunk áldott állapotúak. Kismama társam itt a tanfolyamon töltötte be a 40. hetet, és bár más államban lakik, megszervezte, hogy itt, a közeli szülészeten hozza világra gyermekét. A párja természetesen itt van vele, ez az első gyermeke. Tervei szerint hamarosan csatlakozik a tanuló csapathoz.  A magyarországi mentalitás alspján én ezen nagyon megdöbbentem, és 1 tanítási nap múlva már jött is a következő tanítás.

Éppen regisztrálunk a következő tanfolyamra. Egy gyönyörű japán nő kenguruban egy néhány hónapos gyönyörű babát dédelget. Majd feltűnik, hogy egy szimpatikus pár, férfi tagjának a felső testén baby hordozó kendőben,  egy pár hetes baba pihen édesdeden.

Théta healingSzámtalan kérdés merült fel bennem. Hogy fognak így a szülők tanulni? Hogyan csinálják meg a feladatoka, hisz az egész tanfolyam folyamstos munka!? Hogyan fogunk tudni figyelni, amikor a kicsik sírnak? Nem szerencsés, ha elvonják a figyelmet.  Hogyan lesznek ezek a gyönyörűségek etetve, tisztába téve…?  És persze a doktornéni is előbújt belőlem: mi lesz, ha valamilyen fertőzést elkapnak ebben a tömegben?

A nagyobb gyerekeket is féltettem, azt gondoltam, hogy unatkozni, szenvedni fognak.

Mára rájöttem, hogy számtalan önkorlátozó mintám és hirdelmem van a csecsemőkkel való együttműködés területén.

Csoda számomra, ahogy a babák és a szüleik együtt működnek: a babák nyugodtak, hangjuk is alig van, a szülők részt vesznek hatékonyan a tanfolyamon és a babák is el vannak látva. A nagyobbak is ügyesen lefoglalják magukat, szenvedésének, unalommal nyoma sincs az arcukon. Cuki a japán kislány, ahogy tolmácsgéppel a fülén csendben játszik és élvezi a létezést, a ThetaHealing tanfolyam terében.

Úgy érzem paradigmaváltás jelent meg az életemben ezen csodálatos mintákat látva.

A gyermek csodálatosan képes együttműködni a szüleivel.

Te hogyan gondolkozol erről? Miben használtad korlátozó erőnek a gyermekedet? Alibi, hogy ne tegyél? Esetleg kifogás? Vagy kényszer és lemondás? Vagy azzal ruházod őt fel, hogy motiváljon téged?

Nekem nagyon tetszik ez a szeretetben való együttműködés. Látom, bizonyítja az élet, hogy működik.

Tisztelettel: dr. Francia Boglárka ThetaHealing tanár

Minden Blog

Kövess engem:

Közelgő események

Nincsenek következő események.

Feliratkozás hírlevélre

Keresés

Archívum: