Tudatosság, út a boldogabb élethez
   

Függésről, függőségről – egy kicsit másképp

Theta Healing, függőségFüggőségről akkor beszélünk, amikor valami vagy esetleg valaki, olyan sokszor válik, zömmel általad kontrollálatlanul a jelened részévé, hogy ez már zavarja a létezésed könnyedségét, harmóniáját és teljességét. Az emberek sok mindentől függhetnek. A kapcsolatfüggés, a szer- vagy szokás függőség, mindenki által ismert, a társadalmunkban gyakran felismerhető dolog.

A mai napon feltűnt, hogy van egy visszatérő gondolatom.

Egy gondolat, ami rendszerint betör a tudatomba, és megszűnök ezáltal a jelenben lenni és tudni teremteni. Egy gondolat, ami a figyelmemet beviszi a múltamba.

A ThetaHealing technkát alkalmazva dolgoztam kicsit magamon. Miért függök ettől a gondolattól? Hogy érint ez engem?

Théta tudatállapotban mély ásást végeztem. Körbejártam a dolog hátrányait és előnyeit is. Érdekes hiedelemre bukkantam:

“Csak akkor vagyok, ha van függés.”

Micsoda önkorlátozó gondolat! A függés segíti a létezésem! Milyen furcsa: az ami megkeseríti az életed – például egy kapcsolat függés – az az, ami életben tart!

Gyorsan lecseréltem a függést együttműködésre, szabad akaratból való kapcsolódásra, és örömteli létezésre.

A hab a tortán, hogy a tudatalattiban lévő programok összessége határozza meg, hogy milyen típusú függőségi játszmát használunk a túlélésre. Cigi függés? Alkohol függés? Drog függés? Játék függés? Szex függés? Vásárlási kényszer? Kapcsolat függés?

Theta Healing, függésSzámtalan olyan élethelyzetre láttam rá, ahol megjelent a függés, zömmel a szeretteimtől való függés. Majd jött egy felismerés: úgy tartja a köztudat, hogy az embrió , a magzat élete és jóléte az anyjától függ. Milyen érdekes!  Már az életünk legelején megjelenik a függés gondolata, játszmája.  Lehet, hogy nem is kiszolgáltató függésként, hanem együttműködő kapcsolódásként kellene szemlélnünk az anya-gyerek szövetséget? Ez sokkal szebben kifejezné a szeretet kapcsolatot, az egymás tiszteletét. Mennyire más lenne az élet, ha függőségi játszmák helyett együttműködéssel segítenének egymást a szeretteinkkel!

Neked milyen függőségeid vannak? Téged hogyan segítenek, szolgálnak ezek? Milyen jóra tanít önmagaddal kapcsolatban a függőséged?

Ha van kedved nézz Te is szembe ezekkel, és cseréld le az ezzel kapcsolatos önkorlátozó gondolataidat támogatóakra. Lépj egy magasabb tudatossági szintre ezáltal, maradj a jelenbe, és teremts innen egy olyan életet magadnak, amilyet valójában élni szeretnél!

Minden Blog

Kövess engem:

Közelgő események

Nincsenek következő események.

Feliratkozás hírlevélre

Keresés

Archívum: