Tudatosság, út a boldogabb élethez
   

Így csinálj kellemes és boldog Ünnepet! – 10 gyakorlati praktika

Van nekünk embereknek egy közös tulajdonságunk. Kimondva vagy kimondatlanul, beismerve vagy tagadva mindannyian arra vágyunk, hogy feltétel nélkül elfogadjanak minket, olyannak amilyenek vagyunk. Mondhatnám úgy is, hogy mindannyian arra vágyunk, hogy szeretve legyünk. Szeretjük azt a békés, nyugodt, biztonságot adó érzést, amit a szeretet által mindig meg tudunk élni. Jó adni és jó kapni. Örök érvényű és soha nem tud unalmassá válni ez az érzés.

theta healingKülönösen igaz ez az év Karácsony nevű Ünnepe során. Ez hivatalosan is a “szeretet ünnepe”. Lehet, hogy ezért is sokkal nagyobbak ilyenkor az elvárásaink: adjuk is és kapjuk is. Összeérnek ilyenkor láthatatlanul a szívek, és még a könnyek is a szeretetről mesélnek.

.

Aztán néha, minden igyekezet ellenére nem úgy sikerülnek a dolgok ahogy elterveztük, megálmodtuk őket. Kapkodás, morcoskodás, csalódás, sértődés, beszólás… Ugye ismerősen hangzik? Igen, ez is lehet az Ünnepünk része.

Arra gondoltam, hogy fogjunk össze! Csináljunk magunknak egy extra boldog és kellemes ünnepet!

Valójában nem várhatom el senkitől, hogy boldoggá tegyen engem, csak én tudom azzá tenni magamat. Szabad akaratom és tudatos döntéseim következményeként én dönthetek úgy, hogy boldog leszek, függetlenül attól, hogy a körülöttem lévő emberek milyen döntést hoznak a saját boldogságukkal kapcsolatban.

Sokkal nagyobb hatásunk van erre a dologra mint gondolnánk. Mi döntünk: boldogan vagy borúsan ünneplünk.

theta healing, karácsony, boldog

Íme néhány praktika:

  1. 100%-ban vállalj felelősséget saját magad érzelmi, hangulati és gondolati dolgaiért.
  2. Hagyd abba a másokra mutogatást! Nem Ő! Te. Nem várhatod el senkitől, hogy boldoggá tegyen.
  3. Döntsd el kellemes és boldog Ünnepet élsz át idén. Köteleződj el arra, hogy csak ez az egy alternatíva van és arra, hogy tudatosan dolgozol magadon ha kell, azért, hogy így legyen
  4. Békélj meg a múlttal. Ne bánkódj miatta. Úgyse tudod már megváltoztatni. Kár a jelent és a jövőt elrontani miatta. Nem tudunk a tavalyi hóból idén hóembert építeni! A múlt elmúlt. Békélj meg vele, és élj a jelenbe!
  5. A jövő félelmeit ismerd fel, és engedd el. Ne aggodalmaskodj! Gondolj arra, hogy minden Téged szolgál. Egyre jobb és boldogabb élet vár rád.
  6. Idézz fel egy Jolly Joker élményt. Egy olyat, szép saját élményt, amire örömmel emlékszel vissza. Az a tökéletes Jolly Joker élmény ami azonnal pozitív érzelmi emlékkel tör be a memóriádba. Lehetsz vidám, huncut, kacagós, hálás, boldog, szeretetteljes,…. Gyakorold néhányszor, hogy amikor rá gondolsz azonnal érezd is a jót.
  7. Az ünnep alatt figyeld az érzelmi és hangulati állapotodat. Figyeld a gondolataidat. Cseréld tudatosan a negatívokat, támogató pozitívokra.
  8. Amikor  “súrlódás” jelenik meg, közted és egy másik ember között, akkor légy éber! Válts gyorsan gondolatot, érzelmet és maradj távol a játszmájától. Csak szemléld őt szeretetteljesen, lásd annak ami. Pl.: egy ideges férfi. Nem kell félni és nem kell Őt most Neked megmenteni!
  9. Amikor benyomódik valamelyik “nyomógombod” és átléped az éberség határát, érzed a haragot, dühöt félelmet, a visszaszólás kényszerítő erejét, amikor még éppen átlépsz a drámába és még tudatos vagy egy röpke pillanatig,  akkor vedd azonnal elő a Jolly Joker élményt. Azonnal. Segíteni fog kilépni a drámából, kilépni a játszmából. Gyorsan segít visszabillenni az egyensúlyi állapotodba.
  10. Légy hálás mindenért! Azért, hogy lélegzel, hogy látsz, hogy hallasz, hogy tudsz járni, hogy érzed a hideget a bőrödön, …. Bármikor amikor felismered, hogy kellemetlen érzelmek vagy gondolatok kerítettek a hatalmukba, légy azonnal hálás valamiért. Átbillent és ismét visszakerülsz az egyensúlyi állapotodba.

theta healing, boldogság

Én a Theta Healing® módszerrel turbó fokozaton, bárhol és bármikor, könnyen és egyszerűen segítek magamon. Érzelmi állapotot, gondolatot váltok. Ha ismered a Theta Healing® módszert, akkor ne habozz! Válts egy boldogabb létezésért! Ha nem ismered a Theta Healing® módszert, akkor is tudsz magadon segíteni. Vállalj felelősséget, dönts, köteleződj el, légy éber és lehetőleg élj a jelenben, figyeld a gondolataidat és az érzelmeidet és cseréld le őket kellemes, támogatóakra. Légy tudatos és bölcs!

 

KARÁCSONY ÜNNEPÉN mindenhol kigyúl a FÉNY,

Minden SZÍV láthatatlanul összeér.

Karácsony Ünnepén az egész Földtekén

Még a könnycsepp is a SZERETETRŐL mesél.

Kívánok Neked sok békességet,

mosolyogjanak Rád és szeressenek Téged,

kapjál ölelést, és ajándékot sokat,

üdvözlöm az egész Családodat!

Áldás szálljon otthonodra,

meghitt béke lengje be,

BOLDOGSÁGNAK LÉGY FORRÁSA,

szóljon erről SZENTESTE!

 

ÁLDOTT, BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK!

theta healing

Minden Blog

Kövess engem:

Feliratkozás hírlevélre

Keresés

Archívum: