Tudatosság, út a boldogabb élethez
   

Így éld túl a Karácsonyt! – 5 tipp a boldogabb ünnepért

karácsony tudatosanSzámomra az év legcsodálatosabb ünnepe a Karácsony. A szeretet viszont nem vakít el, pontosan látom az ünnep kellemetlenségeit is. Jelen írásommal néhány tippet adnék arra, hogy kellemesebbé tudjuk tenni ezt mind a magunk, mind mások számára.

 1. A legtöbben várják a Karácsonyt, és vannak sokan olyanok is, akik nem szeretik. De a szeretett legfényesebb ünnepe előtt, erről nem nagyon illik beszélni. Olyan ez, mint szülőnek lenni: mindenki elvárja, hogy idealizált módon beszélj róla, közben meg van benne nehézség, probléma bőven. Nagyon fontosnak tartom, hogy légy őszinte legalább magadhoz!!! Ha utálsz bejglit sütni, akkor vedd meg, vagy találj ki valamilyen cserét, amivel megjutalmazod magad azért mert megsütöd, és tedd azt örömmel.
 2. .Minden ember szeretetre és feltétel nélküli elfogadásra vágyik. Sokan ezt gyermekkorunkban meg is kaptuk, és talán a Karácsony volt az az ünnep, amikor hatványozottan kaptuk a jót. Újra és újra szeretnénk ezt átélni és megadni a gyermekeinknek, a szeretteinknek is. Plázák, bevásárlóközpontok, tömeg, forgalom, …. – éljük, látjuk mivel jár ez az egész „ünnep biznisz”. Nem az áruhitelen, nem az ajándékok nagyságán vagy a drágaságukon múlik mindez. Sokkal többet ér, ha őszinte, nyitott odafordulással, valódi kíváncsisággal szemléled a Szerettedet, ha időt szánsz rá, időt és figyelmet, ami osztatlanul csak az övé. Egy kellemes beszélgetés, egy séta, egy vidám társasjáték: ez az, amire évek múlva is emlékezni fog. Mert a szíve legmélyén minden ember valójában erre vágyik a legjobban: szeretve és elfogadva lenni – akár tudatában van ennek, akár nem. Szeress, és engedd meg neki, hogy önmaga lehessen.
 3. Sok éves ügyeletes orvosi és mentőorvosi tapasztalatom alapján javaslom, hogy: ne edd túl magad! Semmilyen finomságról nem maradsz le, ha 3 óránként eszel. Csak gondold végig: az év bármelyik napján elérhető az az étel, amivel most túlterhelnéd az emésztésedet. Ok. Szaloncukor nincs, de ha jobban belegondolsz, bonbon formájában utolérhetők ezek az ízek is. Főzés és karácsonyfa állítás előtt kérlek, kerüld a sok alkoholt, így az apróbb baleseteket is el tudod kerülni. Tuti, hogy kellemesebb lassabban csinálni, mint a kapkodás miatt órákat dekkolni az ügyeleten. Apropó! Alkohol! Tényleg szükséged van rá? Mit tesz hozzá az Ünnephez? Milyen érzelmeket tompít: félelmet vagy bánatot? Tényleg úgy gondolod, hogy vidámabbá tesz? Mit ad és mit vesz el tőled?
 4. karácsony
  Családterapeuta lévén, muszáj egy kicsit szóljak a családi konfliktusokról is. Nos, kár szépíteni a dolgot: a Karácsony általában megmutatja a nem harmonikus családi kapcsolatokat. Rengeteg veszekedés, elégedetlenkedés, féltékenykedés, kiabálás, sértődés, morcoskodás zajlik a lakások színfala mögött. Mielőtt azt hinnéd, hogy neked van a legrosszabb családod, javaslom fontolj meg egy dolgot: Dr. Joe Dispenza agykutató szerint életünk 5%-át töltjük tudatosan, 95%-ban pedig a tudatalatti minták vezérelnek minket. Jung a híres pszichológus is azt tanította, hogy „mindaddig, míg a tudattalan nem válik tudatossá, addig a tudattalan fogja irányítani az életed és te sorsnak fogod hívni”. Észrevetted már, hogy néha úgy reagálsz egy dologra, ahogy azt anno Édesanyád tette? Vagy, ahogy Apukád? Pedig nem is akartál így reagálni, csak kicsúszott a szádon. Ezek azok a pillanatok, amikor tudatosult, hogy a tudatalattiban lévő mintáid alapján viselkedtél. Vianna Stibal a Theta Healing® módszer megalkotója szerint 7 generációra visszamenőleg a családod megoldási mintái is ott vannak a tudatalattidban. Húúúú mekkora tömeg! Közel 160 ember mintái. Mókás belegondolni, hogy lehet, hogy nem is a párommal szócsatázok, hanem a tudatalattijában lévő dédapai mintáival. De az is lehet, hogy az én tudatalattiban lévő nagymamai mintáim szócsatáznak az ő dédapai mintáival. Ne vegyük olyan komolyan magunkat,vigyünk sok humort a nehezebb élethelyzetekbe és törekedjünk tudatosságra. Dolgozzunk magunkon, mert minden konfliktus valójában egy kincs, lehetőség a fejlődésre.
  Én személy szerint boldog vagyok, hogy a Theta Healing® módszerrel, számomra minden kellemetlen vagy erős érzelmet kiváltó élethelyzet egy lehetőség arra, hogy a tudatalattimat „takarítsam”. Hogy érint ez engem? – kérdezem, és máris tisztábban látok. Michael Talbot a Holografikus Univerzum című könyvében megértette velem, hogy minden minta, ami az én hologramomban van, megnyilvánulhat az életemben. Ha megváltoztatom a tudattalan mintáimat, megváltoznak a kapcsolataim és az életem is.
 5. Persze sokszor nincs idő, vagy elég éberség arra, hogy a tudatalattimat vizsgálgassam. Ilyenkor jönnek a Grabovoj® számok. A számsorokban lévő pulzár rezgésmintázat megváltoztatja azt a rezgésmintázatot amiben élek, és harmonikussá teszi azt. Két jolly-joker számmal szoktam dolgozni. A múlt eseményeit harmonizáló számsor: 481948, és a kommunikáció aranyszabálya számsor: 591_718_9181419. Sokszor a családi kapcsolatokat harmonizáló számsort is bevetem: 814418719
  Így használd a számokat:
  választ ki az a célt, amit harmonizálni szeretnél
  – képzelj el egy ezüstfehér gömböt
  – helyezd bele a múlt eseményét, amit harmonizálni szeretnél
  – helyezd el benne a 481948 számot
  – koncentrálj legalább 30 másodpercig (minél tovább annál jobb)
  – érezd át az örömét a változásnak és rögzítsd azt, mint az új valóságot.
  Írd fel őket nyugodtan a lakásban a tükörre, vagy bárhova ahova szeretnéd, hogy akkor amikor kell, akkor azonnal tudj koncentrálni, harmonizálni velük.

tudatos karácsonyA Karácsony mindig mesés! És ha nem, hát vigyünk bele egy kis varázslatot amivel azzá tesszük! Végül is, azért is van a kvantumfizika, hogy használjuk, ha szükségünk van rá!
Áldott, békés, szeretetteljes és tudatosan megélt Karácsonyt kívánok!

Minden Blog

Kövess engem:

Közelgő események

Nincsenek következő események.

Feliratkozás hírlevélre

Keresés

Archívum: