Tudatosság, út a boldogabb élethez
   

Szempontok az egészséges táplálkozáshoz

thetahealing, aloe vera, Forever living productsNem hiszek a csoda diétákban, és a csoda étrendekben.
Sokat kipróbáltam, sokat megtapasztaltam, sokról beszámoltak a rendelőben a pácienseim: nincs olyan, ami mindenkinek működik. Ami az egyik embernek jó, az a másik embernek sajnos nem, és nem nagyon tapasztalok kivételt. Van aki bírja a paleolit étkezést, és van aki nem, van aki bírja a nyers étrendet és van aki nem. Néhányan bírják a húsmentes étrendet, mások nem.

.
Több tucat irányzat, étrend javaslat és mégis, ahány ház annyi szokás.

.
Miért van az, hogy a tudatos énünkkel tudjuk, hogy mi az, amit ennünk kellene, és mégis az kerül a tányérba, amitől elnehezülünk, puffadunk, energiahiányosak vagyunk? Arról nem is beszélve, hogy hányszor eszünk, és mire használjuk az evéshez kapcsolódó hormonrendszert: szorongást csökkentünk, jutalmazunk, büntetünk?

.
Joe Dispenza a világhírű agykutató könyveiben leírja, hogy életünknek csupán 5%-ban vagyunk tudatosak, 95%-ban a tudatalattiban lévő minták irányítanak minket. Vianna Stibal, a ThetaHealing® módszer leírója ugyanezt vallja, hogy sokkal nagyobb részét töltjük az életünknek a tudattalan mintáink által irányítva, mint tudatosan. 7 generációra visszamenőleg őrizzük a genetikai vérvonal mintáit, a jelen életünk mintáit a fogantatásunktól, vannak mintáink a lélekvonalból és az emberiség teljes történelméből. És jó ha tudod, hogy a kollektív tudat is hatást gyakorol az étkezési szokásainkra. Milliónyi szempont, ami bármikor aktívvá válhat a sejtmemóriánkban, és mintha marionett bábuk lennénk, úgy irányít minket a saját tudatalattink.

.
Ha azt tapasztalod, hogy kétpofára tömöd a zsíros kenyeret almával, pedig tudod, hogy a kenyér nem tesz jót az inzulin háztartásodnak, a zsír pedig a koleszterinednek, a szívednek és az ereidnek, akkor kérlek szépen ne bántsd magad!!! Dőlj hátra, csukd be egy pillanatra a szemed és gondold végig, honnan jöhet ez a minta. Ki szerette a rokonok közül ezt? Milyen kellemes, esetleg boldog élményeid kötődnek ehhez az ételhez? Honnan jöhet a vágy arra, milyen érzelem hiánya sarkal arra, hogy ezzel jutalmazd magad? Ki, mit mondott, amikor éppen ezt az ízt érezted? „Csúnya aki sovány.” „Addig együk amíg van, mert hiába ennénk amikor már nincs!” – ilyenekre és hasonló hitrendszerekre gondolok. Ha tudatosítod magadban, hogy milyen szempontok vannak a késztetéseid hátterében, akkor könnyebben át tudod alakítani az étkezési szokásaidat.

Forever Living products, aloe vera, Thetahealing, táplálkozáspiramis
Az egyénre szabott életmód kialakításban hiszek. Figyelned kell magadat. Melyik étel elfogyasztása után vagy a legenergikusabb? Melyik étel elfogyasztása után vagy erőtlen és lomha? Melyiktől puffadsz és melyiktől érzed komfortosan a pocakodat? Melyik típusú ételt, melyik napszakban tudod a leginkább elfogyasztani? Melyiktől van hasmenésed és melyiktől székrekedésed? Melyik étel okoz fejfájást, bőrtüneteket, pattanásokat vagy szép bőrt?
Fontos, hogy amikor figyeled a tested jelzéseit szeretettel tedd azt! Gyermeki kíváncsisággal szemléld a folyamataidat! Kerüld a szélsőségeket!
Kérlek tanulmányozd a Harvard Egyetem 2008-as táplálkozási ajánlásait, hogy segítsenek Neked önmagad tanulmányozásában, mankót adva ahhoz, hogy el tudd kerülni a szélsőségeket.

Lelki okok ide vagy oda, a TESTED ANYAG, és ennek a fizikai létezésnek is megvannak a maga törvényszerűségei. Ha ezeket betartod, ellátod a testedet a szükséges vitaminokkal, ásványi anyagokkal, mikroelemekkel, fehérjékkel, zsírokkal, szénhidrátokkal, rostokkal, bioflavonoidokkal, enzimekkel, … , akkor a test meghálálja a törődést: egészséges, fiatalos és szép marad.

.
A piramis alsó szintje életmód tanácsokat ad. Törekedj az egészséges testsúly elérésére és megtartására, sportolj rendszeresen és válassz ki egy kisebb méretű tányért. Törekedj a rendszeres, kis mennyiségű, lehetőleg mediterrán étrendre, és figyelj arra is, hogy naponta többször igyál vizet.
A régi piramis alsó szintje teljes-kiőrlésű gabona volt. Nos, ez az ajánlás visszaszorult! Zöldségek és gyümölcsök (lehetőleg minél többször nyersen) és hidegen sajtolt olajok kerültek a gabonák mellé.
A piramis alapján lévő ételekből célszerű többet fogyasztani, a felső szinteken lévőkből pedig csak kevesebbet ajánlatos fogyasztani.

ThetaHealing, egészséges táplálkozási tányér, tudatos táplálkozás, aloe vera

.
Szintén segítség „az egészséges táplálkozási tányér” modell. Ez is megmutatja, hogy a különböző tápanyagokból milyen arányt célszerű tartani.

.
Bekerült a legújabb táplálkozási ajánlásokba a rendszeres multivitamin bevitel is. Sajnos a különböző szakmák: agrár világ, táplálkozáskutatók, népegészségügyi vizsgálatok már közel 30 éve egybehangzóan bizonyítják, hogy modern világunk rohanó életmódja során nem fogyasztunk elég vitamint és ásványi anyagot. A hiánybetegségek megelőzhetők, ha tudatosan figyelünk rá!


 

Én a családom ilyen irányú védelmét a FOREVER LIVING PRODUCTS magas minőségű termékeivel oldom meg. Szeretem a termékeiket! (Bővebben ezekről a termékekről a cég hivatalos oldalain tudsz olvasni: www.foreverliving.com, www.flpshop.hu)

Szívesen segítek Neked is hozzájutni az FLP Termékeihez, sok éves tapasztalatomat szívesen átadom. Ha megjelenik benned az elhatározás, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot.

.

Hallgasd meg a velem készített interjúban, hogy milyen szempontok miatt érdemes étrend-kiegészítőt fogyasztani, a második részben pedig ismerd meg az emésztőrendszered működését. Segíti a tudatosabb döntések meghozatalát.


Miközben kitapasztalod a testedet, és kialakítod azokat a szokásaidat, melyektől a legenergikusabb és legegészségesebb vagy, kérlek mindig tarts szem előtt egy fontos szempontot: SZERESD MAGAD OLYANNAK AMILYEN VAGY. A jelenben teremtődik meg a jövő! Ha szidod, leértékeled,… magad, akkor ezt a jövőt teremted magadnak.

.
Áld meg gondolatban az ételeidet és gondolj arra, hogy csak az szívódik fel belőle, ami fontos számodra, minden olyan kiegészítő, ami nem szolgálja az egészségedet, békésen távozik a szervezetedből. Légy tudatos, és kérlek élvezd az étkezést! Ne az adalékanyagok miatti aggódás energiájával táplálkozz!

.
Minden ételnek van rezgése. Az ételek tanítanak minket. Például a csoki  boldogságra tanít. Ha már Te is elő tudod állítani a boldogság érzését, akkor már nem fogod kívánni a csokit. Minél magasabb a tudatosságod, minél magasabb rezgésszáma van a testednek, annál inkább át fog alakulni a jelenlegi étkezésed. A magasabb rezgésű ételeket, nyers zöldségeket, gyümölcsöket, gyógynövényeket, csírákat, növényi kiegészítőket fogod előnyben részesíteni.

A gyógynövények és az illóolajok magasabb rezgésszámúak, mint az átlag ételeink ezért nagyon hatékonynak tartom őket.

.

Légy türelmes magadhoz!
Szeresd magad! Szeresd az életed! Szeresd az ételed! Légy boldog és táplálkozz tudatosan!

 Kérlek látogass vissza az oldalamra. Hamarosan további érdekességeket fogok feltölteni.

 

Ha terméktanácsadóként engem választasz,akkor sok-sok éves gyakorlati tapasztalatommal, és orvos-természetgyógyász végzettségemmel szívesen támogatlak. Termékvásárláshoz regisztrálni tudsz a www.flpshop.hu vagy a www.foreverliving.com  oldalakon keresztül.

Szükséges megadnod az ajánló adatait: dr. Francia Boglárka, kódszám: 360 000 652 154. Kérlek a vásárlás után feltétlenül vedd fel velem a kapcsolatot, hogy tapasztalatommal még több információ birtokába juthass.

Üdvözlettel: dr. Francia Boglárka, orvos-természetgyógyász

Minden Fitoterápia

Kövess engem:

Közelgő események

Nincsenek következő események.

Feliratkozás hírlevélre

Keresés

Archívum: