Tudatosság, út a boldogabb élethez
   

A Tudatos Tudat és a Tudatalatti Tudat finom összjátéka

Theta Healing, Theta Healing módszer, Theta meditáció, tudat, tudatalattiMinden gondolatunk teremtő erővel bír.

Minden gondolatunk egy pszichikai energia is egyben.

Minden gondolatunk egy olyan rezgés, amit kisugározunk az Univerzumba, az felerősödik a Kollektív Tudat hasonló rezgésű területén, a Csoporttudatosság területén, majd visszatér hozzánk és teremti a fizikai valóságunkat.

A Kolletív Tudat a Földön élő és valaha élt összes ember tudatosságának az átlaga. A Csoporttudatosság ezen belül olyan területek, amelyekhez az emberek kapcsolódnak, mert azonosulnak vele: például anyák csoporttudatossága, sportolók csoporttudatossága, óvónők csoporttudatossága, megvert nők csoporttudatossága, “szegény én” érzést érzők csoporttudatossága, egészségesek csoporttudatossága, betegek csoporttudatossága, … . Számtalan csoporttudatossághoz tudunk kapcsolódni energetikailag.

 

Mivel minden gondolatunk teremtő erővel bír, így nagy luxus megengedni magunknak, hogy egy önkorlátozó gondolatot – ha éppen sikerül azt elcsípni – azt ne cseréljük le egy támogató gondolatra.

 

Például, ha elcsípem azt a gondolatot, hogy “Nehéz az életem, nekem mindenért keményen meg kell dolgozni.”, akkor azt célszerű azonnal felülírni egy támogatóbb gondolattal: “Az életem kellemes és könnyed, könnyen áramlik hozzám a bőség.”.

Egyik Barátom, mindig tiltakozik, amikor le szeretnék cserélni nála egy önkorlátozó, önsorsrontó gondolati mintát. Mindig ezeket a szavakat mondja: “Ez nem egy gondolat! Ez a valóságom! Ezt tapasztalom! Ez az igazság az életemben.” NOS! Pont erről beszélek! Mindaddig, amíg nem változtatjuk meg a gondolati mintáinkat, addig az tapasztalásként megjelenik az életünkben.

 

Kedvenc idézetem a híres pszichológus C.G. Jung mondata:

 “Mindaddig, míg a Tudattalan nem válik Tudatossá, addig a Tudattalan fogja irányítani az életedet és Te SORSNAK fogod hívni.”

 

Nincs Sors! Univerzális Törvények viszont vannak, és ezek szerint működik a Világ.

Egyik ezek közül az, hogy a gondolatainkkal és az érzéseinkkel teremtjük a fizikai valóságunkat. A Tudat elektromos hulláma és a szív mágnese hulláma összekapaszkodva egy teremtő elektromágneses hullámot hoz létre, mely annál gyorsabban megnyilvánul a fizikai valóságban minél erősebb szándék energia, és minél intenzívebb érzelem minta társul hozzá.

 

Lássuk mi jellemző a Tudatunk részeire (egy átlagos ember esetében):

• Tudatos Tudat: sebessége 40 bit/másodperc, 5%-ban határozza meg azt amit tapasztalsz az életedben, napi 3000 gondolat halad át rajta, célja a boldogság, az öröm elérése és megtartása. Elemző.

• Tudatalatti Tudat: sebessége 40 millió bit/másodperc, 95%-ban határozza meg az életedet, 57 000 gondolat halad át rajta, melyekről nem is sejted, hogy léteznek. Célja, hogy elkerüld a fájdalmat, a szenvedést és hogy életben tartson. Jellemző rá, hogy nem elemez, csak raktároz. Így ha gyermekként agresszió volt a szeretet otthonban, akkor elraktározza, hogy az otthon = szeretet = agresszió. Felnőttként azért, hogy védjen, nem fogja megengedni számodra a szeretetet, azért, hogy megvédjen az agressziótól.

 

Tudatos tudat, tudatalatti, Theta Healing

 

 

A fenti adatok világosan mutatják, hogy megéri tudatosan jó dolgokra gondolni, hogy valahányszor elcsípünk egy negatív gondolatot azt, mindig, azonnal pozitívra kell cserélni.

 

 A Tudatalatti olyan, mint egy szerszámos készlet. Az emberiség teljes történelmének és 7 generációra visszamenőleg, az őseidnek is tartalmazza a gondolati mintáit, a megoldási mintáit. Ez azért nagyon hasznos, mert bármilyen számodra veszélyes és ismeretlen helyzetbe kerülsz, a Tudatalattidnak lesz rá mintája, hogy életben tartson.

Például elugrassz egy villamos elől ösztönösen, és csak később tudatosul, hogy mekkora veszélyben voltál. A tudatalatti gyorsan cselekszik, nem elemez, nem mérlegel, csak előkap egy működő viselkedésmintát és már meg is mentette az életedet.

 

Sajnos olyan minták is tárolódnak a Tudatalattiban, amik már nem szolgálják a túlélésünket, és legkevésbé a céljaink elérését.

Például rögzült a minta, hogy “Aki kilép a faluból az meghal.”, mert például egy háborúban, a régi mocsárvidék, az indián nyilak, a rablók,… korszakában ez egy igazság volt. Ha ez most is aktív minta a Tudatalattiban, akkor anélkül, hogy tudnád hat az életedre: nem fogsz a szomszéd faluban munkát vállalni, bármennyire is jó lenne az számodra, mert a Tudatalatti mindenáron életben akar tartani és nem enged naponta kilépni a faluból.

Theta Healing, együttműködés, tudat, tudatalatti

 

Áldás vagy átok a Tudatalattink ilyen jellegű működése?

Úgy gondolom, hogy is-is, attól függően honnan nézzük. Áldás, mert életben tart, és sajnos szabotálja, hogy elérjük a céljainkat. Nagyon sok önkorlátozó mintát tartalmaz, ezért sok szenvedésnek, lemondásnak,… a kiinduló pontja is.

 

Most egy olyan korban élünk, amikor emberiség tömegei képesek elérni a céljaikat, képesek egy bőségben eltöltött, boldogabb életet kialakítani maguknak. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy napvilágot láttak a Tudat működését leíró Univerzális Törvények, mert így megértve azokat, még tudatosabb teremtőivé válhatunk az életünknek.

 

Ha a Tudatos Tudat és a Tudatalatti Tudat magas szintű együttműködését sikerül megvalósítanunk, akkor élvezhetjük mindkettő előnyeit.

Van egy rossz hírem. Ez folyamatos tudatos munkával érhető el. Folyamatosan csinálni kell, gyomlálni kell a Tudatalattiban lévő, számunkra jelenleg nem hasznos önkorlátozó gondolati mintákat.

És van egy jó hírem is: akár azonnal megjelenhet a fizikai valóságunkban a pozitív változás.

 

Érdemes még számolni, néhány adattal, amikor az önkorlátozó gondolatainkat támogatóakra cseréljük:

  • A kimondott szavak hatása 30-40%
  • A vizualizáció hatása alfa agyhullám segítségével 50%
  • A vizualizáció hatása Théta agyhullám állapotában 80-90%.  A théta állapot a leghatékonyabb megoldás a Tudattalan gondolati minták megváltoztatása terén.

 

 

Az én kedvencem a Theta Healing® módszer. A Theta Healing® módszer egy önsegítő, vizualizációs módszer. Már egy Theta Healing® Alaptanfolyam is hozzásegít ahhoz, hogy elsajátítsd a Théta Meditációt, hogy megértsd ezeket a törvényszerűségeket. Számomra a Theta Healing® Alaptanfolyam azt is megadta, hogy képessé váltam önmagamon segíteni, a saját önkorlátozó mintáimat lecserélni: egyszerűen, bárhol és bármikor.

Ide kattintva tudsz többet olvasni a Theta Healing® tanfolyamokról.

Tarts velem, válj napról-napra egyre tudatosabbá és teremts magadnak egy boldogabb életet!

 

Minden Blog

Kövess engem:

Közelgő események

  1. ÖRÖM Szeminárium

    szeptember 28

Feliratkozás hírlevélre

Keresés

Archívum: