Tudatosság, út a boldogabb élethez
   

TudatosBabaMama: A Babák és az érzékszervek ( 10 gyakorlati tipp)

theta healing, Tudatos, Baba, MamaElőző blog posztomban arról olvashatsz, hogy véleményem szerint az újszülöttek, a csecsemők nem csak a fejletlen idegrendszerüket és érzékszerveiket használják az érzékelésre. Sokkal komplexebb módon érzékelnek mint ahogyan azt gondolnánk, és sokkal tudatosabbak, mit ahogy a köztudatban elterjedt. Javaslatom, hogy tekintsük őket velünk egyenrangú embertársainknak és ennek megfelelően óvjuk, védjük, tápláljuk, gondozzuk őket.

A következőkben a teljesség igénye nélkül néhány gyakorlati jó tanácsot fogok megosztani veled.

  1. Ne lepődj meg, ha a leszületendő Lélek, még a fogantatása előtt felveszi veled a kapcsolatot. Mielőtt a második lányom megfogant volna, felvette velem a kapcsolatot, és megkérdezte, hogy: Megengedem-e neki, hogy testet öltsön a testemben? Vállalom-e az ezzel járó testi elváltozásokat, esetleges kellemetlenségeket? A válaszom egy extra boldog IGEN volt, és megkértem, hogy ne szóljon a fogantatása pillanatában, mert sokat aggódnék, és jöjjön gyorsan, mert nagyon várom Őt.  Nos, nekem nem is szólt, de az Édesapja megérezte, hogy mikor fogant, és mókázva, viccelődve ki is mondta. A kapcsolatfelvétel után néhány nappal meg is fogant a Babánk. Ez az esemény számomra egy nagyon magas fokú tiszteletet mutat, ami a Lelkek között zajlik. Biztos vagyok benne, hogy mindig meg is történik az egyeztetés, csak nem mindig tudatosul.
  2. Lehet, hogy iker terhességnek indul a várandóságod. Ha igen, esetleg érzékelheted, amikor az iker tesó vagy tesók visszafordulnak. Ne lepődj meg, ha kissé sírós, gyászos a hangulatod, és nem érted, hogy miért. Engedd, hogy ez az érzés minél hamarabb tovaszálljon. A spirituális szakirodalom szerint 10 terhességből 8 iker terhességnek indul. Fogantatás után viszont “visszafordulnak”. Emlékszem arra a napra, amikor a Kicsinyem iker tesója visszafordult. Hiába kértem, hogy maradjon, nem maradt. Csak az volt benne az isteni tervben, hogy lekíséri a megszületendő Gyermekem, és visszafordul. Hát kissé sírósra, bánatosra, gyászos hangulatúra sikeredett az a néhány órám, amikor ez történt. Én a ThetaHealing® módszerrel viszonylag hamar kezeltem a gyász fájdalmát. Théta tudatállapotot használtam arra is, hogy beszélgessek Vele.
  3. Méhen belüli gyermeked vágyait, gondolatait, érzelmi reakcióit esetleg érzékelheted. Segítheted őt azzal, hogy elkerülöd amit Ő nem szeret. Az első gyermekem utálta a mikró csengését, a hajszárítóm hangját, és félt ha a zebra szélén álltam és elhaladt mellettem egy kamion. A második gyermekem nem szerette a heavy metal zenét, a zenében az erős basszus hangot, nem engedte, hogy bizonyos emberekkel théta konzultációt végezzek,… Bár ugyanazon anya és apa gyermekei voltak, mégis egészen más dolgokra reagáltak izgatottan. Az első gyermekem születésekor nem voltam még “éber”, nem voltam ennyire tudatos mint most. Mégis egyértelműek voltak a jelzései.
  4. Ne ijedj meg, ha nem érzed mindig a babád jelenlétét. A második Gyermekemnél tapasztaltam meg, hogy nem mindig van jelen a Lélek és a Tudat itt a 3 dimenziós térben. A születése körül egyre gyakrabban itt volt, előtte kevésbé. Vannak különböző technikák, amelyekkel tudsz kommunikálni vele, akkor is, ha éppen nincs itt a térben. Én a Theta Healing® módszert használtam erre. theta healing, tudatos, baba, mama
  5. Lehet, hogy megálmodod, megérzed, hogy mikor fog megszületni. Javaslom, hogy ne siettesd. Engedd meg neki, hogy abba az energetikai miliőbe csapódjon be ide, ebbe a síkba, ami számára a legjobb és a legboldogabb, a vállalt sorsfeladata szempontjából.
  6. Próbáld érezni őt a vajúdás, a szülés alatt. Nem csak testi szinten, hanem gondolati szinten is. Kommunikálj hozzá, kommunikálj vele. Tegyél meg mindent, hogy fenntartsd ezt a tudatos kapcsolatot, ez ugyanis segíti a születés során a magas szintű Baba-Mama együttműködést.
  7. Készítsd fel a Magzatot, hogy amikor megérkezik, akkor erős fények, hangok, hideg, orvosi beavatkozások fogják őt érni. Gondolati síkon magyarázd el Neki, hogy most itt a fizikai világban ezek a szokások, sajnos ezen át kell esnie, de mindvégig biztonságban lesz. Gondolatban beszélgess vele erről! Ő érzékel Téged telepatikus úton. Akkor is, ha Te nem Őt. Én nem tudtam 15 évvel ezelőtt az első Gyermekemmel úgy beszélgetni, hogy én értsem amit Ő mond. Mégis olyan jól sikerült a felkészítése, hogy Ő nem sírt az első légvételkor. Egy csuklás szerű hangot hallatott, majd békésen nézelődött. Nem volt számára ijesztő a megérkezés, mert tudta mi vár rá.
  8. A legelső szemkontaktus az, amikor Te és a Gyermeked itt a fizikai térben erőteljesen kapcsolódtok egymáshoz. A szem a Lélek tükre, tartja a mondás. Ez az a pillanat, amikor a Te Lelked és az Ő Lelke itt a fizikai síkon kommunikálnak egymással. Fontosnak tartom, hogy vagy hangosan, vagy csak a gondolatok szintjén üdvözöld őt szeretettel és tudasd vele, hogy Te leszel, vagy most az Anyukája. Ha papás szülést éltek át, akkor jó, ha ezt a Párod is megteszi: szeretettel üdvözli és bemutatkozik Neki.
  9. Az a tapasztalatom, hogy nagy segítség a Babának, ha mindenre felkészíted, ha mindent elmagyarázol neki. Én személy szerint megmutattam Neki a lakást, elmagyaráztam Neki, hogy melyik hang és zaj micsoda, bemutattam Neki a rokonokat,… mindent mondok Neki. Nem mindig hangosan, mert a környezetemet nem akarom sokkolni, az  fontos, hogy mindenki jól érezze magát. Érdemes kipróbálni, hogy hogyan viselkedik egy Kisded egy védőoltás alkalmával, akkor ha felkészíted a történtekre (idegenek, fájdalom, félelemben lévő emberek és babák a térben, levetkőzteted,…) és akkor, ha nem. Még a szülészeten voltunk, amikor feltűnt, hogy a folyosóról bejövő hangos zajok (amikor ételosztó kocsit vagy takarító kocsit húznak, esetleg hordágyat) felkelti újszülött Gyermekem érdeklődését. Amikor kértek, hogy menjünk hallás vizsgálatra örömmel mondtam, hogy a hallása biztosan rendben van, mert az idegen hangingerekre figyelemmel reagál. Az mondta a nővérke, hogy ő még ilyet nem is halott egy 1,5 napos babánál. A legutolsó ilyen történés 2 napja volt. Vett a párom egy új elektromos fogkefét. Az első használat alkalmával a Kisdedem éppen szopott. Az idegen hangra, mert ugye pocaklakóként ezt nem szokhatta meg, nagyra nyílt a szeme, abbahagyta a szopást és érzékelhető volt, hogy figyel. Amint elmagyaráztam Neki, hogy ez egy elektromos fogkefe hangja, Apa most használja először, azonnal visszacsukta a kis szemét és folytatta a szopást. Nem csak a hangingerek, hanem más ingerek is élénk figyelemre sarkalja a 3 hetes Kislányomat. Néhány napja magamhoz emeltem, éppen kávé ivás közben. Egyértelműen érzékeltem, hogy a kávé illata felkeltette az érdeklődését. Nos, hogy az újdonság varázsa vagy előző életek béli kávés emlékei éledtek újra, azt csak sejtem, minden esetre egyértelmű és intenzív megtapasztalás volt mindkettőnk számára ami zajlott.theta healing, tudatos, baba, mama
  10. A legfontosabb, hogy mindig a SZERETET NYELVÉN kommunikálj a Kisbabáddal. Ez az az univerzális nyelv, amit minden ember megért. Ha még nem tapasztaltad meg azt amiket én már igen, akkor is tökéletes Édesanyja vagy a Kisbabádnak. Emlékezz, hogy több mint 7 milliárd ember lakja jelenleg a Földet. Az összes közül, Te vagy az az egyetlen, akit a Gyermeked a legalkalmasabbnak tartott arra, hogy az Édesanyja legyen.

Lehet, hogy Te magad is órákig tudnád sorolni, a hasonló tapasztalataidat, és az is lehet, hogy még nem. Akárhogy is van, Te vagy a legtökéletesebb személy, aki tudja segíteni az útján a Gyermekedet.

Ha egy értelmes, tudatos, veled egyenrangú félnek tekinted Őt, aki jelen pillanatban még korlátozottan tudja kifejezni magát ebben a fizikai világban, ha a SZERETET NYELVÉN kommunikálsz vele, akkor biztos, hogy mindent megteszel azért, hogy egy kiegyensúlyozott, boldog emberré válhasson.

Végezetül egy kis tudomány. 2011-ben a fizikai Nobel díjat 3 fizikusnak ítélték oda. Ők miközben a táguló Univerzumot vizsgálták, leközölték, hogy az anyag, amit az érzékszerveinkkel látunk, csupán az Univerzum 4%-a, 96% a nem az általunk érzékel anyag (láthatatlan tömeg 23%, energia 73%). Az amiről mi a köztudatban, materiális szinten kommunikálni szoktunk, az csupán a 4% érzékelése kapcsán merül fel. Az amit én is és sok más édesanya is tapasztal, az a 96%-al van kapcsolatban, és minél többet beszélgetünk róla, annál közelebb fogunk jutni ahhoz, hogy azt is megértsük és törvényekkel leírjuk.

Minden Blog

Kövess engem:

Közelgő események

Nincsenek következő események.

Feliratkozás hírlevélre

Keresés

Archívum: