Tudatosság, út a boldogabb élethez
   

TudatosBabaMama: Regeneráló “anya percek”

theta healingNapok óta a Kicsikém “ölbe baba”.

Bár átalussza az éjszakát, nappal nem akar aludni, vagy ha mégis akkor 20 percekkel letudja. Biztos ismered azt az állapotot, amikor rengeteg a teendőd, csinálnád is, és döntened kell a Kicsikéd vagy a munka. Ezeket a napokat én csak “József Attilás napok”-nak szoktam becézni, mert ezek a sorok jutnak eszembe:

Én még őszinte ember voltam,
ordítottam, toporzékoltam.
Hagyja a dagadt ruhát másra.
Engem vigyen föl a padlásra.”  József Attila Mama című verséből

 

Az esetek 99%-ban én a Kicsikém mellett döntök.

Kezdetben lojalitás konfliktusom volt, mert a Nagylányom és az Apukája is joggal elvárhatják, hogy legyen rend és étel amikor hazaérnek. Megbeszéltem velük, felszabadítottak az ez irányú aggodalmak alól, de azért én igyekszek az Ő kedvükben is járni.

Tegnap is ilyen napunk volt. A lakásban amerre néztem minden rendezgető női kezek felé kiáltott. Ennek ellenére én szórakoztattam, ringattam a már 12 hetes “Ölbe babámat”.

Egyszer csak megtörtént a csoda. Elaludt.

Bébiőr beüzemelve. Irány a konyha, hogy harmadik nekifutásra befejezzem végre a főzeléket. Közben ellátom feladattal leghűségesebb segítőimet a mosógépet és a mosogatógépet.

 

Aztán a következő gondolat sorozatot csíptem el.

Sikerült befejezni a főzeléket! Vacsora kész! A Gyermek még alszik. A Nagylány ügyesen tanul. Még 30 percem van a következő szoptatásig. Mit csináljak? Mivel fojtassam? Legszívesebben aludnék, mert extra fáradt vagyok. Persze, mert a hétvégén átfestettük a Nagylányunk szobáját, ezért vagyok fáradt vagyok. Miért is nem festőt hívtunk? Azért, mert az nem csinálja azonnal, ahogy én azt kitalálom, arra várni kell, mi meg azonnal megvalósítottuk.  Minden izmom sajog. Még csak 16 óra, és már jártányi erőm is alig van. Hogy fogom így kibírni az esti rutint? – ez az utolsó gondolat volt az ami tudatosult is. A többire utólag emlékeztem vissza.

 

theta healing

A “hogy is jutottam eddig a gondolatig?” gyakran bevetett kérdésem által. Hűha! Minden gondolatom teremtő erővel bír! Most éppen azt teremtem, hogy fáradt vagyok és lehetetlenség hogy kibírjam örömmel a nap hátralévő részét! Szuper. Tényleg ezt akarom? Tényleg így szeretném, ilyen érzelmi és energetikai állapotban eltölteni azt az 5-6 órát, amíg még aktív figyelmet igényel a Kicsikém? NEM. Milyen jó, hogy minden időpillanatban dönthetek!

Rögtön jött a megoldás. Már a Theta Healing® Alap tanfolyamon megtanultam, hogy hogyan kell gyorsan hangulatot váltani. Gondolatban kitöröltem a fáradtság, az izomfájdalom, a reménytelenség, az elcsigázottság érzéseket és vizualizáltam ahogy átmossa a teremet a Feltétel Nélküli Szeretet, az Öröm és a Hála.

 

Mi tenne most engem boldoggá? – folytattam a következő kérdéssel.

Egy extra kakaós, nem túl édes meleg kakaó, ülni és olvasni a Müller Péter könyvet és egy meleg fürdő, illatos inkább mint habos. Három dolog nem fér bele 30 percbe, ez sajnos lehetetlen, meg amúgy is vár a házimunka! – kezdtem is lebeszélni magam a vágyaimról, de mivel már megemeltem a miniatűr Théta Healing® munkával a rezgésemen, csak kacagtam magamon. Ezek vajon kinek a gondolatai? Vajon melyik ősömtől jönnek? Esetleg a Kollektív Tudatból?

Gyorsan lecseréltem ezt a gondolatot azokra a gondolatokra, hogy:

“Minden lehetséges.”

“Bármikor pihenhetek és tehetek jót magammal amikor csak akarok.”

“Lehetséges, hogy kényeztessem magam és a háztartásra is juthat időm.”

“Tudom milyen érzés, hogy lehetséges és biztonságos, hogy mindenre amit akarok van időm.”

“Megérdemlem és meg is adhatom magamnak, tudom hogyan tegyem, hogy magammal törődjek és közben jó anya és háziasszony is maradok.”

“Tudom milyen érzés, és hogyan csináljam, hogy kiválóan együttműködök a Kisbabámmal.”

 

Közben jött a felismerés: nem kell választanom, lehet, hogy mind a 3 vágyam valóra váljon. Meleg illatos fürdőzés közben lehet olvasni és kakaót kortyolgatni. Boldogan léptem a tettek mezejére és megvalósítottam a 3 vágyamat, amiről korábban azt gondoltam, hogy lehetetlen. Fő a biztonság: bébiőr a kád mellett, fürdőköntös előkészítve, hogy azonnal ugorhassak, ha a Kicsikém szólít. Ez volt az első alkalom ugyanis a szülés óta, amikor bemerészkedtem egy kád vízbe, pihenés céljából, úgy, hogy Ő nincs pesztrára bízva.

 

theta healingNagyon fincsi volt a kakaó, a fürdővíz is, és közben olvastam. 3 az 1-ben kényeztetés.

Nos a “30 percem van a következő szoptatásig” gondolat nem vált valóra, Kicsikém sokkal hamarabb jelentkezett. Mindössze néhány percet tölthettem el a vágyaim bűvkörében. Pontosan nem tudom mennyit, de biztos, hogy kevesebb mint 10 percet.

Közben felfrissültem, megteltem energiával, jó lett a hangulatom. Boldog lettem. Energikusan és lendületesen csináltam végig a nap további részét. Este lefekvéskor folytattam a Theta Healing® módszerrel a munkát. Az volt a kiinduló kérdésem, hogy: “Hogyan szolgál engem, hogy a gyermekem “ölbe baba”? Mit nyerek ebből?”

A lendületem ma is tart. A Kisbabám ma minden étkezés után alszik, kiegyensúlyozott, mosolygós, így bőven van időm főzni, takarítani, ügyintézni, blogot írni.

 

Egy életre megtanultam, hogy nem szabad sajnálnom a magam kényeztetésére szánt időt. Hogy mindent amit teszek boldogan érdemes, nem pedig lelkiismeretfurdalás által vezérelten. A lojalitás kérdést, hogy én vagy a házimunka néha érdemes nagyvonalúan és a magam javára billenteni, mert megtérül.

 

Hálás vagyok a Theta Healing® módszernek mert már sokadszor segített nekem hangulatot, érzelmi és fizikai állapotot váltani. Csodás ez a módszer! Eszköztelen, mindenki számára könnyen érthető a logikája.

Búcsúzóul lenne egy kérdésem:

Téged mi tenne most boldoggá?

Rajta! Kezd el megvalósítani!

 

Minden Blog

Kövess engem:

Közelgő események

Nincsenek következő események.

Feliratkozás hírlevélre

Keresés

Archívum: