Jogi nyilatkozat

A honlapon elhelyezett tartalmak nem helyettesítik az orvosi konzultációt, a képalkotó és más diagnosztikai eljárásokat, az orvosi gyógykezeléseket! A hatályban lévő törvények, jogszabályok és rendeletek értelmében a ThetaHealing, és a Grabovoj módszer nem minősül vizsgált és engedélyezett gyógyító tevékenységnek. Diagnózis felállítás és az annak megfelelő gyógyító terápia megjelölése orvosi végzettséghez kötött. A spirituális, lélek gyógyítást hazánkban rendszeresen titokban vagy a természetgyógyászati végzetség leple alatt végzik, jogilag azonban ezek nem tartoznak az államilag elismert természetgyógyászati tevékenységek közé.

Bár Vianna Stibal rosszindulatú daganatos betegségből gyógyította meg magát, amikor rájött, hogy ez a módszer egyszerű és tanítható, valamint a ThetaHealing módszer világszerte sokaknak segített már gyógyulni, mégis ez egy olyan spirituális, energiával dolgozó technika, amelyet nem hagyott jóvá államilag elismert orvosi vagy gyógyítói szakmai testület: se Magyarországon, se máshol a világon. A ThetaHealing technika követelménye, a mindenség Teremtőjébe való erős hit. Mivel ez a tudomány mai állása szerint objektíven nem mérhető, ezért a közeljövőben sem várható a módszer hivatalos gyógymódok közé történő besorolása.

A ThetaHealing és a Grabovoj módszer alkalmazása nem helyettesíti az orvosi konzultációt, a képalkotó és más diagnosztikai eljárásokat, az orvosi gyógykezeléseket!

Bár gyakorló orvos és ETI vizsgával rendelkező természetgyógyász vagyok, a hatályban lévő jogszabályok szerint nem nevezhetem, és nem is nevezem magam ThetaHealing gyógyítónak vagy Grabovoj módszert alkalmazó gyógyítónak! Jogi értelemben nem orvos-természetgyógyászként, hanem spiritisztaként végzem a ThetaHealing konzultációkat, az államilag finanszírozott orvosi rendelésemtől elkülönített időben és helyen. A fentiek vonatkoznak az orosz gyógyítók, Petrov és Grabovoj professzorok módszereivel kapcsolatos tanácsaimra is. Kérem, hogy mindenképpen keresse fel orvosát, és működjön vele együtt betegség esetén! Kérem továbbá, hogy saját felelősségére, a fentieket tudomásul véve vegyen részt képzéseimen! Az ENSZ (Egyesült Nemzetek Szövetsége) az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata a 26. cikkében kimondja, hogy:

„A nevelésnek az emberi személyiség teljes kibontakoztatására, valamint az emberi jogok és alapvető szabadságok tiszteletben tartásának megerősítésére kell irányulnia. A nevelésnek elő kell segítenie a nemzetek, valamint az összes faji és vallási csoportok közötti megértést, türelmet és barátságot, valamint az Egyesült Nemzetek által a béke fenntartásának érdekében kifejtett tevékenység kifejlődését.”

Mindenkinek joga van tanulni, tanfolyamaim és előadásaim a fenti ENSZ cikkely által megjelölt irányelvekkel összhangban állnak.

Tisztelettel:
dr. Francia Boglárka
orvos, természetgyógyász, családterapeuta
ThetaHealing tanár és konzulens, a Grabovoj módszer hivatalos tanára

Ide vonatkozó jogszabályok link gyűjteménye:

1. Jogszabály itt >>

2. Jogszabály itt >>