Módszereim

Családterápia

A családterápia a pszichoterápia egyik olyan ága, mely a családot mint egyensúlyi rendszert szemléli és a tünethordozót mint ennek az egyensúlyi rendszernek a fontos tagját kezeli.

Sokszor a tünet, amitől szenved akár az egész család, könnyebben megérthető rendszer szinten mint egyén szinten. Sokszor kiderül, hogy a tünet hoz egyensúlyt a családi működésbe. Amint erre rálátnak a családtagok, hozhatnak döntést arról, hogy a tünet nélkül hoznak létre egy újabb egyensúlyi helyzetet. A család apraja-nagyja számít és fontos. Mindenki része a játéknak.

Sokszor ha változik a rendszer, az maga után vonja az egyén változását is.

Konzultációimon szinte mindig rajzolok családfát, hogy feltárjuk a generációs mintázatot, az örökölt sorsot.

A vérvonal mindig arra törekszik, hogy tökéletesítse önmagát, így minden amit a felmenőink nem oldottak meg, az örökségként a későbbi generációkra vár.

A családterápiás konzultációim végén is mindig történik kvantum oldás, az egyéb módszereim által.

Miközben az ÖNBIZALOM növekedésén és a BELSŐ BÉKÉN dolgozunk,

nagyon fontos, hogy megbékéljük önmagunkkal.

Elgondolkoztál már azon, hogy 50% anyai és 50% apai DNS-ed van? Ahhoz, hogy teljes legyen a belső béke elengedhetetlen, hogy az anyai és az apai részedet is elfogadd és azok is elfogadják egymást. Konzultációimon ezért nagyon fontos, hogy egy gyors és hatékony technikával az anyai és az apai részünket harmonizáljuk egymással. Amikor megbocsájtunk akkor nem a múltat változtatjuk meg, hanem a jövőt!

Az a tapasztalatom, hogy szinte minden jelentősebb életeseményben, döntésben, költözésben, válásban,… a családi minták fellelhetők.

Addig, amíg nem tanulunk meg erre rálátni, amíg nem tárjuk fel az örökölt mintázatot nem érdemes fontos, életet meghatározó döntést hozni. Az az igazi szabadság, amikor rálátva a mintákra, tudunk választani belőlük, és az örökölt mintázat által segítve tudjuk alakítani az életünket!

Néha apró figurákkal játszunk. A figurák beszélgetnek egymással és mozognak a térben. És a mondanivalójuk, a terepasztalon való játékuk megmutatja a családtagok viszonyát, a probléma okát. Átalakítjuk a teret, befogadunk, megbocsájtunk, gyászolunk, ….amit a tér megkíván.

Gyakran a mini családállítás hozza el a várva-várt megnyugvást.

dr. Francia Boglárka Gizella

A rajzok mindent elmondanak rólunk. Ne lepődj meg kérlek, ha megkérlek, hogy rajzolj le nekem 6 dolgot:

napot, kerítést, fát, utat, házat és kígyót.

Több tucat módszert használtam már eredménnyel az elmúlt 20 évben.

Az intuícióm általában megsúgja, hogy mi lesz eredményes.

Beszélgetünk és játszunk, azért, hogy Te és a családod boldogabbak lehessetek.